Americký salát César

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sardelová očka
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 4 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Salát římský
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 plátek Anglická slanina
  • 6 plátek Veka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 226.6 mg
  • Vláknina 3066.8 mg
  • Vitamín A 3066.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnekové stroužky rozdrtíme plochou stranou nože, dáme do malé porcelánové misky, zalijeme olejem a necháme 60 minut stát.

  • 2

    Opečeme na pánvičce do křupava slaninu, položíme na ubrousek a odložíme stranou.

  • 3

    Listy salátu omyjeme, dobře osušíme, roztrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Starší veku nakrájíme na větší kousky. Do čisté pánve dáme 3 lžíce česnekem aromatizovaného oleje, zahřejeme, vsypeme kostky veky a opečeme do zlatova. Vysypeme na ubrousek, osolíme, opepříme, necháme stát.

  • 4

    V kotlíku ušleháme žloutky s citrónovou šťávou, osolíme a za stálého míchání pomalu přilijeme zbylý aromatizovaný olej (česnek usazený na dně nepoužíváme). Touto zálivkou přelijeme salát, promícháme. Na povrch dáme sardelky, posypeme v prstech rozdrcenou opečenou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a kostkami z veky.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu