Bramborový salát na americký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 6 ks Ředkvička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Dresink Vinaigrette
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 5418 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1363.5 mg
  • Vláknina 23965.5 mg
  • Vitamín A 23965.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě (2,5 l voda + 0,5 lžíce mořské soli). Vaříme je asi 20 minut. V druhém kastrůlku si uvaříme 4 vejce natvrdo, vaříme je 8-10 minut.

  • 2

    Uvařené vychladlé brambory a vajíčka oloupeme a oboje nakrájíme na plátky, ale každé odložíme zvlášť.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Petrželku kudrnku omyjeme a jednotlivé lístky otrháme. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na tenké proužky. Sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Omyté, červené ředkvičky pokrájíme také na plátky. Kapary scedíme a necháme odkapat.

  • 4

    Bramborové plátky rozložíme na větší mísu a pokapeme je z každé strany nejdříve bílým vínem a potom dresinkem Vinaigrette, pak brambory osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem.

  • 5

    Brambory lehce promícháme se všemi ingrediencemi, jen vajíčka přimícháme až naposled.

Komentáře k receptu