Debrecínský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Párky jemné
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1292 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 354.8 mg
  • Vláknina 2895 mg
  • Vitamín A 2895 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.

  • 3

    Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.

  • 4

    Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.

  • 6

    Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.

  • 7

    Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu