Krémová drůbeží polévka se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Špagety, Makarony
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Hřebíček mletý
  • 5 g Pepř černý celý
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 80.2 mg
  • Draslík 108.4 mg
  • Vláknina 5119.1 mg
  • Vitamín A 5119.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.

  • 2

    Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.

  • 3

    Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu