Krémová polévka s drůbežím masem a jíškou ze sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 210 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 180 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 200 g Drůbeží maso
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 207.1 mg
  • Draslík 28.4 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájíme na kousky, drůbeží maso uvaříme v litru vody (vývar odložíme), poté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky, hrášek scedíme a necháme okapat, petrželku drobně nasekáme.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, k ní přidáme sýr nakrájený na kousky a pečlivě vyšleháme do krému. Ten postupně ředíme vývarem a stále šleháme. Po dvaceti minutách varu přimícháme okapaný sterilovaný hrášek, drůbeží maso, sůl a 400 ml smetany. Povaříme na mírném plameni. Poté odstavíme a vmícháme žloutek rozšlehaný se zbylou smetanou. Polévka se již nesmí vařit, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu