Gratinované ústřice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 6 ks Ústřice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1041 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 686.4 mg
  • Vláknina 634.4 mg
  • Vitamín A 634.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.

  • 2

    Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.

  • 3

    Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.

Komentáře k receptu