Palačinky plněné vepřovým mletým masem a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Houby čerstvé
  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 70.2 mg
  • Draslík 396.5 mg
  • Vláknina 6318 mg
  • Vitamín A 6318 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Palačinky: do misky prosejeme mouku, přidáme vejce, dvě špetky soli, šleháme a pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme odpočinout 20 minut.

  • 2

    Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a smažíme na něm cibuli doměkka, přidáme houby, promícháme. Přidáme maso, šalvěj, passatu a necháme vařit 15 minut, osolíme, opepříme a často mícháme.

  • 3

    8 palačinek smažíme na pánvi se zbylým olejem. Na každou palačinku dáme masovou směs a zarolujeme. Naskládáme do zapékací misky, ozdobíme plátky rajčat a strouhaným parmezánem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Komentáře k receptu