Tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 300 g Linecké (křehké) těsto
  • 50 g Solamyl
  • 125 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Likér třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme do hladké směsi tvaroh, smetanu, vejce, cukr, vanilkový cukr, třešňový likér a maizenu.Mísu odložíme stranou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 230C.

  • 3

    Z křehkého těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané koláčové formy. Na korpus rozetřeme tvarohovou směs a pečeme asi 30minut.

  • 4

    Hotový koláč ještě vlažný vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Mezi podáváním uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu