Kokosový koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr moučkový
  • 70 g Marmeláda jahodová
  • 60 g Hera
  • 170 g Kokosová moučka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 130 g Poleva čokoládová
  • 40 g Kokos strouhaný
  • 50 ml Rum
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 94.9 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 15546.1 mg
  • Vitamín A 15546.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek a vypracujeme jemné těsto. I s mísou ho vložíme přibližně na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme na středně silný plát, položíme na plech a dáme do trouby péct při střední teplotě asina 20 minut. Plát těsta by měl být přo dopečení zlatavý. Necháme vychladnout a pomažeme marmeládou.

  • 2

    Do misky vložíme Heru, přisypeme mletý kokos nebo kokosovou mouku, moučkový cukr, vejce a přilijeme rum. Tento krém namažeme na těsto a vložíme do teplé trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout. Vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

  • 3

    Před podáváním vychladíme v lednici, potom nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu