Kloboučky v cukrovém sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 6 g Cukr vanilka
  • 16 ml Olej stolní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1341 kcal
  • Sacharidy 237 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 192 g
  • Cholesterol 277.6 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 5970 mg
  • Vitamín A 5970 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    300 ml vody společně se špetkou soli a máslem uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání odpalujeme 6 minut. Poté necháme mírně zchladnout a vmícháme vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru.

  • 2

    Při tvarování těsta máme ruce potřené olejem, z těsta tvarujeme kuličky, které mírně splácneme do tvaru kloboučku.

  • 3

    Z cukru a vody svaříme hustý cukrový sirup, přilijeme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.

  • 4

    Připravené kloboučky z těsta smažíme na oleji, ještě horké je vhodíme na 10 minut do cukrového sirupu. Ořechy nastrouháme a kloboučky v nich obalíme.

Komentáře k receptu