Kuřecí játra po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra kuřecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka od kosti
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 500 ml Voda pitná
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 cl Víno madeira
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 534.3 mg
  • Draslík 1207.7 mg
  • Vláknina 11366.5 mg
  • Vitamín A 11366.5 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme.

  • 2

    V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.

  • 3

    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku.

  • 4

    Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo.

  • 5

    Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme.

  • 6

    Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu