Francouzské kuličky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Telecí plec
  • 100 g Vepřová plec
  • 150 g Houby čerstvé
  • 250 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 460.6 mg
  • Vláknina 3139.8 mg
  • Vitamín A 3139.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí a vepřové maso umeleme a promícháme s očištěnými, na oleji podušenými houbami nakrájenými na kousky. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme kuličky a smažíme je na oleji na pánvi.

  • 3

    Kuličky vložíme do podušené zeleniny a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

Komentáře k receptu