Bratislavský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Citrony
  • 30 g Hořčice
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 10 g Cukr krupice
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 3 g Divoké koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1456 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 314.3 mg
  • Vláknina 2246 mg
  • Vitamín A 2246 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

  • 2

    Polovinu dávky cibule a zeleniny nakrájíme na plátky, osmahneme na třetině tuku a přidáme maso. V základu je osmahneme, osolíme, přidáme tymián, divoké koření a opláchnutý, oloupaný citron, nakrájený na plátky. Maso podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplým vývarem.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze dvou třetin tuku a prosáté mouky a dobře rozšleháme. Přidáme hořčici, cukr, mléko a trochu teplého vývaru a za stálého míchání provaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku podle potřeby dosolíme a přes hustý cedník procedíme na maso. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na nudličky, přidáme k masu do omáčky a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu