Dušené pikantní hovězí s divokými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 150 g Houby čerstvé
  • 50 g Pancetta
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 150 ml Víno červené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.16 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 7235 mg
  • Draslík 361 mg
  • Vláknina 6231.5 mg
  • Vitamín A 6231.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.

  • 2

    V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.

  • 3

    Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.

  • 4

    Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.

  • 5

    Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.

  • 6

    Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu