Grilované jehněčí špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 384 mg
  • Vláknina 917.9 mg
  • Vitamín A 917.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oleje, citronové šťávy, oloupané, jemně nakrájené cibule, špetky oregana a pepře umícháme marinádu.

  • 2

    Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme asi 1 hodinu uležet.

  • 3

    Maso napichujeme na jehly a opékáme na grilu asi 10 minut za občasného otáčení.

  • 4

    Před podáváním špízy osolíme.

Komentáře k receptu