Grilované jehněčí po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Pasta papájová
  • 2 kávová lžička Mák - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 2856.2 mg
  • Vitamín A 2856.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1602 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji.

  • 2

    Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat.

Komentáře k receptu