Omáčka Pizzaiola
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 352.1 mg
- Vláknina 4340.5 mg
- Vitamín A 4340.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
-
2
Sterilovaná rajčata rozmačkáme vidličkou a vložíme do kastrolu spolu s rajčatovým protlakem, nasekanými bylinkami a kořením. Necháme vzkypět a vaříme asi 30 minut bez pokličky.
-
3
Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a dochutíme ji solí a pepřem.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář