Salát z tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Olivy nakládané
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415 mg
  • Vláknina 10895.2 mg
  • Vitamín A 10895.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře.

  • 3

    Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky.

  • 4

    Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy.

  • 5

    Nakrájené tofu přidáme až nakonec.

  • 6

    Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem.

  • 7

    Nakonec ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu