Karamelizované nové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory rané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 6.1 mg
  • Vláknina 4635.8 mg
  • Vitamín A 4635.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a zahříváme. Zakápneme citrónovou šťávou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Nové brambory kartáčkem dobře očistíme a celé je vložíme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme 20 minut.

  • 3

    Scedíme přes sítko a překlopíme na pánev. Brambory dobře promícháme, aby se obalily v karamelu. Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti.

  • 4

    Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu