Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Poleva čokoládová bílá
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Lesní plody - mražené
  • 30 g Cukr moučkový
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 507.2 mg
  • Draslík 190.4 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.

  • 2

    Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.

  • 3

    Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.

  • 4

    Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.

Komentáře k receptu