Bílá čokoládová pěna s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Čokoláda bílá
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 ml Vodka
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 dl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 23733.3 mg
  • Vitamín A 23733.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet.

  • 2

    Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme.

  • 3

    Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče.

Komentáře k receptu