Jablečný koláč s medem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mandle
  • 250 g Listové těsto
  • 100 g Cukr krupice
  • 6 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 364.7 mg
  • Vláknina 13964.3 mg
  • Vitamín A 13964.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.

  • 2

    Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.

  • 3

    Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.

Komentáře k receptu