Dort jako stonožka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 190.2 mg
  • Draslík 156.9 mg
  • Vláknina 292 mg
  • Vitamín A 292 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a cukr ušleháme do pěny.

  • 2

    Přidáme mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na pečící papír a pečeme pět minut. Roládu stočíme i s papírem.

  • 3

    Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý krém, přidáme změklé máslo a promícháme.

  • 4

    Roládu natřeme krémem a opět stočíme - bez papíru - a dáme vychladit.

  • 5

    Poté ozdobíme.

Komentáře k receptu