Roláda s čokoládou

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Čokoláda hořká
  • 45 g Kakao - prášek
  • 160 g Cukr krupice
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 303.8 mg
  • Vláknina 7890.4 mg
  • Vitamín A 7890.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme do tuhého sněhu. Poté přidáme žloutky a na závěr opatrně vmícháme kakao.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 12minut. Hotový piškot necháme vychladnout.

  • 3

    Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu a zalijeme ji horkou, svařenou smetanou ke šlehání. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Tři čtvrtiny čokoládové směsi rozetřeme na piškotové těsto. Uhladíme, srolujeme a vložíme na 20-30minut do lednice. Poté potřeme roládu zbytkem čokoládové směsi, vidličkou vytvoříme ornamenty a posypeme zdobením.

Komentáře k receptu