Tapas z klobásy chorizo a cizrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Chorizo
  • 400 g Cizrna
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1.64 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 997 mg
  • Vláknina 35710.8 mg
  • Vitamín A 35710.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme.

  • 2

    Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme.

  • 3

    Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme.

  • 4

    Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme.

  • 5

    Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout.

  • 6

    Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Komentáře k receptu