Salát z rajčat a opečeného chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 364.2 mg
  • Vláknina 4672.3 mg
  • Vitamín A 4672.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starý, tvrdší chléb nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a chléb zprudka opečeme.

  • 2

    Cibuli nasekáme najemno.

  • 3

    Rajčata umyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    V misce smícháme rajčata, cibuli, stroužek prolisovaného česneku, lžičku olivového oleje, ocet, sůl, pepř a cukr.

  • 5

    Salát servírujeme v miskách. Navrch přidáme kostičky opečeného chleba.

Komentáře k receptu