Skopové řízky zapékané se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 123.9 mg
  • Vláknina 934 mg
  • Vitamín A 934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Maso po jedné straně osolíme a na druhé straně potřeme směsí nadrobno nakrájené cibule, sardelové pasty a nasekané petrželky.

  • 2

    Řízky vložíme do kastrolu na sádlo, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Šťávu necháme zčásti vydusit, přilijeme smetanu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu