Dušené skopové řízky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 1200 g Skopová kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1565 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 1064.2 mg
  • Vláknina 3498 mg
  • Vitamín A 3498 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, nakrájenou slaninu necháme vyškvařit. Do kastrolu klademe střídavě vrstvu brambor, cibule a masa, každou vrstvu osolíme, opepříme a zalijeme vypečenou slaninou. První a poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Vrstvy zalijeme vývarem a pozvolna zakryté dusíme 2 hodiny, až je maso měkké.

Komentáře k receptu