Dušené skopové řízky nebo kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev sterilovaná
  • 8 ks Skopové kotlety
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 48588 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 165.9 mg
  • Vláknina 4601.9 mg
  • Vitamín A 4601.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru.

  • 2

    Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření.

  • 4

    Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu