Jablečný koláč pečený v remosce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 5183 mg
  • Vitamín A 5183 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto.

  • 2

    Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku.

  • 3

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu