Penne s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Penne
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mozzarella
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 190.4 mg
  • Vláknina 260 mg
  • Vitamín A 260 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle instrukcí na obalu. Slijeme a necháme okapat. Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky.

  • 2

    V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso a krátce orestujeme. Zasypeme hladkou moukou a restujeme 3 minuty. Pak přiléváme smetanu, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Do omáčky s masem vmícháme uvařené penne a nastrouhanou mozzarellu. Prohřejeme a servírujeme ozdobené nasekanými čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu