Penne s kuřecím masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šunka dušená
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 2047.3 mg
  • Vitamín A 2047.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a společně orestujeme doměkka na velké pánvi na másle a oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a opečeme dokřupava.

  • 2

    Poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme při střední teplotě cca 3min. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě 2min. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče a rajčatový protlak a dobře promícháme.

  • 3

    Zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, přivedeme znova k varu a vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 5

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu