Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 1014.7 mg
  • Vláknina 14058.2 mg
  • Vitamín A 14058.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 92.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.

  • 3

    Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu