Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 1014.7 mg
 - Vláknina 14058.2 mg
 - Vitamín A 14058.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 92.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.
 - 
                                3
Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.