Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 40 g Salám měkký
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 98.7 mg
  • Draslík 107.5 mg
  • Vláknina 1633.5 mg
  • Vitamín A 1633.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2580.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme kolečko měkkého salámu, papriky nakrájené na nudličky. Svineme a převážeme nití.

  • 2

    Posypeme trochou mouky a ze všech stran opečeme na oleji. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a krátce povaříme.

Komentáře k receptu