Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 50 g Salám měkký
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 179.4 mg
  • Vláknina 4504 mg
  • Vitamín A 4504 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2544.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a na každý položíme plátek měkkého salámu a sýra.

  • 2

    Svineme, převážeme nití, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka, která opečeme na másle a obložíme jimi závitky a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu