Drůbeží játra se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra drůbeží
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 693.4 mg
  • Vláknina 3939.8 mg
  • Vitamín A 3939.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozpáleném oleji rychle osmahneme očištěná, na kousky nakrájená játra.

  • 2

    Přebytečný tuk z pánve sebereme, přidáme očištěné, nakrájené papriky, pórek a žampiony. Vše orestujeme, zalijeme vodou (trochu si necháme stranou) a povaříme asi 2 minuty.

  • 3

    Potom přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody a pokrm ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Krátce povaříme a nakonec podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu