Drůbeží játra restovaná se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra drůbeží
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, necháme okapat, rozkrájíme na stejné kousky.

  • 2

    V rendlíku zpěníme na oleji drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní játra, která ze všech stran orestujeme. Poté je opepříme, osolíme a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme kečup a chvilku prohříváme. Poté vmícháme šlehačku a podáváme.

Komentáře k receptu