Rebarborový koláč
Suroviny
- 5 ks Reveň (Rebarbora)
 - 1 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 hrnek Máslo čerstvé
 - 0.5 hrnek Cukr krupice
 - 1 hrnek Mouka polohrubá
 - 0.5 hrnek Cukr moučkový
 - 1 hrnek Mléko polotučné
 - 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 123.9 mg
 - Draslík 933.3 mg
 - Vláknina 15297 mg
 - Vitamín A 15297 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou.
 - 
                                4
Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme.