Rebarborový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 ks Reveň (Rebarbora)
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrnek Máslo čerstvé
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Cukr moučkový
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 933.3 mg
  • Vláknina 15297 mg
  • Vitamín A 15297 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.

  • 3

    Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou.

  • 4

    Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme.

Komentáře k receptu