Smažený fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 472 mg
 - Vláknina 5338.4 mg
 - Vitamín A 5338.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené snítkou petrželky.