Bramborový závin se šunkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 300 g Šunka dušená
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 171.2 mg
  • Draslík 1064.6 mg
  • Vláknina 21129 mg
  • Vitamín A 21129 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.

  • 2

    Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.

  • 3

    Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 4

    Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.

Komentáře k receptu