Bramborový závin s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 175 g Pšeničná krupice
  • 1000 g Brambory
  • 175 g Mouka bramborová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1161 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1072.2 mg
  • Vláknina 14600 mg
  • Vitamín A 14600 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál.

  • 2

    Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme.

  • 3

    Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka.

  • 4

    Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme.

  • 5

    Upečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu