Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 189.1 mg
  • Draslík 674.5 mg
  • Vláknina 5291 mg
  • Vitamín A 5291 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý špenát blanšírujeme chvíli v osolené vodě, okořeníme muškátem a pepřem. Špenát scedíme, nakrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřátý olej. Přidáme žloutky a mícháme, dokud se nesrazí.

  • 2

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat osolíme, opepříme a naplníme špenátovou směsí.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj nastrouhaný parmezán a hmotou ozdobíme naplněná rajčata.

  • 4

    Zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 10 minut.

Komentáře k receptu