Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 15 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 10 g Sýr Parmezán
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 3 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 1349.6 mg
  • Vláknina 10483.8 mg
  • Vitamín A 10483.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.

  • 2

    Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.

  • 3

    Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.

  • 5

    Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.

Komentáře k receptu