Telecí játra dušená na cibulce s majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 30 g Slanina vepřová
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 531.1 mg
  • Draslík 517.9 mg
  • Vláknina 1083 mg
  • Vitamín A 1083 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, očistíme, zalijeme studeným mlékem. Necháme asi 1 hodinu stát. Potom játra scedíme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme játra, krátce je opečeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Zaprášíme moukou, opražíme, znovu podlijeme vodou a chvíli povaříme.

  • 4

    Nakonec pokrm osolíme a okořeníme rozemnutou majoránkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu