Dušená telecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 500 g Játra telecí
  • 125 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Estragon
  • 3 ml Omáčka sójová
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1315 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 438.8 mg
  • Draslík 723.6 mg
  • Vláknina 2343 mg
  • Vitamín A 2343 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškvaříme ji v oleji. Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme. Přidáme na nudličky nakrájená játra, mícháme a smažíme ještě 5 minut. Vše vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve vsypeme mouku, mícháme a necháme ji dobře v tuku osmažit. Přidáme vývar, zamícháme a vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Vlijeme kečup, worcesterskou omáčku, osolíme a opepříme. Na pánev vrátíme cibuli, slaninu a játra, přikryjeme a 5 minut podusíme. Před podáváním posypeme estragonem.

Komentáře k receptu