Pizza quattro stagioni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Rajčata
  • 15 g Sýr Parmezán
  • 35 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Bazalka
  • 60 g Mozzarella
  • 700 g Těsto na pizzu
  • 30 g Mouka kukuřičná
  • 30 g Artyčoky sterilované
  • 30 g Prosciutto sušené
  • 12 g Passata (drcená rajčata)
  • 12 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1317 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1394 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 825.8 mg
  • Vláknina 23993.8 mg
  • Vitamín A 23993.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.

  • 2

    Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.

  • 3

    Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.

  • 4

    Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.

Komentáře k receptu