Jehněčí kotletky s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 10 g Máta
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Ciabatta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 971.5 mg
  • Vláknina 18989.2 mg
  • Vitamín A 18989.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni.

  • 2

    Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany.

  • 3

    Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty.

Komentáře k receptu