Jehněčí kotletky s novými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory rané
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pepř čtyř barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 618.1 mg
  • Vláknina 4563 mg
  • Vitamín A 4563 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.

  • 2

    Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.

  • 3

    Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.

  • 4

    Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.

Komentáře k receptu