Ostré jehněčí kotletky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 400 g Jehněčí kotlety
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 434.8 mg
  • Vláknina 303.3 mg
  • Vitamín A 303.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, chilli koření, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Naklepané kotletky do této směsi vložíme tak, aby byly všechny ponořené. Je lepší nechat maso uležet v lednici přes noc, aby bylo křehčí, ale stačí nechat marinovat po dobu 30 minut.

  • 3

    Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme kotletky po obou stranách 10 minut.

  • 4

    Jako přílohu můžeme podávat bramborové hranolky.

Komentáře k receptu