Španělská hnědá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Karotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 50 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 3165.8 mg
  • Vitamín A 3165.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme tmavou jíšku.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a dobře promícháme. Jíšku je nutno stále vařečkou promíchávat, aby se nepřipalovala. Na mírném ohni smažíme mouku na másle tak dlouho, až má středně hnědou barvu. Přilijeme hovězí vývar, rozmícháme a odstavíme.

  • 3

    Na jiné pánvi rozpustíme sádlo a přidáme pokrájenou karotku s cibulí. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Krátce orestujeme a přidáme k naředěné jíšce. Přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.

  • 4

    Z hotové omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme.

Komentáře k receptu