Španělská hnědá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 3165.8 mg
- Vitamín A 3165.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme tmavou jíšku.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a dobře promícháme. Jíšku je nutno stále vařečkou promíchávat, aby se nepřipalovala. Na mírném ohni smažíme mouku na másle tak dlouho, až má středně hnědou barvu. Přilijeme hovězí vývar, rozmícháme a odstavíme.
-
3
Na jiné pánvi rozpustíme sádlo a přidáme pokrájenou karotku s cibulí. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Krátce orestujeme a přidáme k naředěné jíšce. Přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.
-
4
Z hotové omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme.